Taas hiljainen, tylsä kesäiltapäivä töissä. Kellokin jo sen verran, ettei mitään suurta rästi/kehittelyprojektia viitsi ottaa työn alle. Tänään sain yhden rästihomman lähestulkoon tehtyä. Siitä hommasta on jäljellä salapoliisityötä vaativa osuus, jonka voin urakoida joku toinen päivä.

Mietiskelin, että viitsinkö tai jaksanko ruveta kirjoittamaan. Onko minulla edes mitään muuta kirjoitettavaa kuin hellemarinaa. Tosin helle ei ole enää ihan samaa luokkaa kuin se on ollut, mutta on vielä silti turhan kuuma. Meillä makuuhuoneen lämpötila on tippunut kolmisen astetta niistä pahimmista helleöistä, enää ei ole kuin 27 - 28 astetta.

Katsoin tuossa joku aika sitten hieman sitä aiemmin tulleen elokuvan Ylpeys ja ennakkoluulo. Ikuisena romantikkona tarina tietenkin osui ja upposi. Ensimmäinen ajatus elokuvan jälkeen oli: "Pitää mennä kirjastoon lainaamaan se kirja." Laiska kun nykyisin olen lähtemään mihinkään, esim. kirjastoon, ajatuksen korvasi kovin pian suunnitelma B: Project Gutenberg. Ja kun pääsin selailemaan niitä sivuja, tietenkin tuli tarpeelliseksi ladata puhelimeen lukija. Lukijan jälkeen latasin Ylpeys ja ennakkoluulo e-kirjan (englanniksi), ja luinkin sen jo. Seuraavaksi olisi tarkoitus lukea Humiseva Harju tai vaihtoehtoisesti Emma (tiedän, etteivät ole molemmat saman kirjailijan). Vielä kun jostain saisi edullisesti tuoreempia e-kirjoja. On se vaan niin kätevää, kun taskussa voi nykyään kantaa kokonaista kirjastoa.

Nykyiset älypuhelimet ovat kyllä käteviä välineitä. Kuinka pieneen tilaan saa niin paljon. Samassa laitteessa kulkee mukana kirjaston lisäksi kalenteri, muistio, kamera, musiikkisoitin, laskukone, kartta ja kaikennäköistä muuta mitä kuvitella saattaa. Vielä kun älypuhelimen saa korvaamaan myös avaimet ja lompakon, niin ei sitten enää paljon muuta tarvitsekaan kantaa mukanaan esimerkiksi kauppaan tai töihin lähteissä. Ja ajatella mikä tilansäästäjä matkalle lähteissä, kun pienessä tilassa kulkee matkaopas, kartta ja jopa matkalukeminen + muuta ajantappo puuhaa esim lento/ juna/bussimatkalle. Kunnon matkoilla se ei korvaa kuitenkaan kunnon kameraa, ja tuskin koskaan tulee korvaamaankaan (vaikka joku jossain sellaista on yrittänytkin väittää).

Onnistuin taas kuluttamaan melkein tunnin tähän tekstinpätkään (vastailin kyllä puhelimeen pari kertaa välissä). Vielä vajaa puolituntia pitäisi saada töissä kulumaan. Eiköhän se tästä.