Niin se kouluvuosi alkoi. Prinsessa on koulussa, Kimpula makaa sängynpohjalla. Lämpöä/kuumetta melkein 38 astetta, oksentelee ja on "huojuva olo". Soitin vähän ennen koulupäivän alkua opettajanhuoneeseen ja pyysin pojan uuden opettajan puhelimeen (vihdoin muuten miesopettaja, jos se sais jotenkin kuria meidänkin poikaan...). Kiitti ilmoituksesta ja otti heti puheeksi sikainfluenssan. Kouluun saa mennä kun on ollut 24 tuntia kuumeeton. Prinsessa tuo ilmeisesti veljelleen lukujärjestyksen, ehkä muutakin, en tiedä. (En muuten edes tiedä kuinka pitkä päivä tämä ensimmäinen on.) Kuulosti aika jämerältä ja ihan aikuiselta ja asialliselta opettajalta, (on ihan uusi opettaja tuolla koulussa, joten ei tiedetä vielä oikein muuta koko opettajasta kuin nimi).

Ihmettelimme eilen miehen kanssa, kun kaksi opettajaa, joiden piti jo jäädä eläkkeelle ovat edelleen opettajina. Toinen heistä on nyt vain ihan lyhyen ajan, itse asiassa Prinsessan opettajana, kunnes viimevuodelta tuttu ja typykänkin pitämä opettaja palaa heitä opettamaan syyskuun alusta. Mutta toiselle opettajalle ei ole merkitty mitään tilapäistä pestiä, vaan hänet on merkitty opettamaan kakkosluokkaa. Onko opettajista niin huutava pula, että eläkkeelle jäämisiä täytyy lykätä? Vai mistä lienee kyse?

Tarttis tehdä jotain yleihyödyllistä, mutta munkaan olo ei ole kaikkein ruusuisin. Päätä särkee. Pitää muistaa pyytää miestä tuomaan tullessaan kaupasta jotain potilaalle sopivaa vettä sakeampaa juotavaa (ei verta, vaikka sanotaankin että veri on vettä sakeampaa). Ja pitää käydä kurkkaamassa potilasta, varmistaa että juo edes silloin tällöin edes suullisen verran.