Mä nyt innostuin, varsinkin kun täällä on nää kategoriat. Ja toiseksi, haluan että tää ei näytä ihan tyhjältä tää blogi. Mutta pakko oli nyt lisätä tänne kategoria unet, sillä mulla on tapana nähdä välillä ihan ihmeellisiä unia. Yhden vähintäänkin omituisen näin viimeyönä.

***

Asuimme ilmeisesti tässä samassa asunnossa, ainakin todella samantapaisessa. Tosin pojalla oli tytön tämänhetkinen huone ja järjestely oli ihan omituinen. Jokaisessa huoneessa oli seinässä liukunappi tai vipu. Jotenkin sen napin tarkoitus oli olla jonkinnäköinen etä-äänestysnappi käytettäväksi esimerkiksi presidentinvaaleissa. Napin toimintaperiaate äänestyskäytössä tosin jäi hämärän peittoon. Kaiken lisäksi minun/vanhempien makuuhuoneen ja pojan huoneen välisessä seinässä oleva napit oli kytketty toisiinsa, eli kun toista liu'utti alas tai ylös, niin toinenkin siirtyi samaan suuntaan. Eikä siinä vielä kaikki: kyseinen liutusnappi toimi myös pihallamme olevan lipputangon lipun "säätäjänä". Kun nappi oli yläasennossa, oli lippukin tangossaan ihan ylhäällä ja kun nappia liu'utti alaspäin, laskeutui lippukin samalla.

No, pojalla kun on tapana tehdä kaikennäköistä luvatonta, hän yritti omalta puoleltaan laskea lippua napin avulla, jonka minä huomasin heti, kielsin, toruin ja liutin napin ja samalla lipun takaisin yläasentoon. Hetkeä myöhemmin lippu kuitenkin oli taas hieman alempana, ja kävin taas säätämässä sitä.

Napin ominaisuus säätää lipun korkeutta tangossa oli myös jonkinnäköinen viestintäväline yhtiön asukkaiden välillä. Kun lipun liutti puolitankoon, tiesi muut asukkaat automaattisesti, että jossainpäin on sattunut jokin vakava onnettomuus (joka ei siis välttämättä suoraan kosketa tämän asuntoyhtiön asukkaita). Eli siis se joka ensimmäisenä uutisista kuuli jostain onnettomuudesta tai katastrofista kävi säätämässä lippua ja näin piti muut asukkaat "ajan tasalla".