Kaikki on kotona. Jotenkin on ihan viikonloppuolo edelleen.

***

Curling-innostus tarttuu. Mikä ihme siinä on että kun sitä rupeaa katsomaan, niin ei voi oikein lopettaa? Eilen HraTee laittoi saunan päälle, ja minun oli tarkoitus mennä sinne edeltä. Mutta televisio sattui osumaan kanavalle, josta tuli naisten Japani - Iso-Britannia ottelu (puhutaanko curlingissä otteluista?), ja mun oli pakko katsoa se loppuun, vaikken ollut oikeastaan kummankaan puolella. Illalla taas kun vakio-ohjelmisto (American Idol ja Summerland) oli katsottu piti kääntää ylelle ja katsoa miesten Suomi - Iso Britannia ottelu(?). Ja onnekis meillä on se digiboksikin, niin ei tullut mitään keskeytyksiä. Mutta edelleen mua ihmetyttää mikä siinä saa jumittumaan. Siis minutkin. Outoa.

Toinen laji (ei olympialaisissa - ihan yleisesti) mitä en olisi voinut ajatellakaan että sitä kukaan täysipäinen jaksaa seurata pidempään on pokeri. Kuitenkin kummasti itsekin välillä keskityn tuijottamaan World Poker Touria.

***

Kriisipuuro (melko uusi tuttavuus blogien maailmassa) kirjoitteli "rakkaudesta" televisiosarjoihin. Itse olen helposti koukkuun jäävää sorttia. Ja samoja sarjoja löytyy minunkin historiasta: Ritari Ässä, Ihmemies ja Star Trekit. Muistan vielä länsinaapurin ajoilta myös yhden sarjan, jota olen kaivannut siitä asti, muttei ole koskaan ilmeisesti Suomessa edes esitetty, villiin länteen sijoittuva Macahanin perheestä kertova sarja. Mielenkiintoista kyllä, kuten Kriisikin asian esitti, niissä sarjoissa täytyy usein olla joku hahmo johon "rakastuu". Muutenkin Kriisin kirjoitus oli niin tutulta kalskahtava. Tosin minulla ei välttämättä ole niitä lamakausia ollut, kai.

Sitten on niitä sarjoja, jotka olivan niiiiin hyviä aikoinan, kuten juuri Ritari Ässä, Lemmenlaiva tai Miami Vice ja vastaavat. Sitten kun niitä aloittaa katsomaan uusintakierroksella vuosia jälkeenpäin, ovat ne niin korneja ja älyttömiä että ei tajua, miksi niitä aikoinaan katselikaan. Niitäkin sarjoja löytyy, jotka vaan jostain syystä yhtäkkiä jää katsomatta, vaikka aiemmin seurasi tiiviistikin (Siskoni on noita ja Kauniit ja Rohkeat). Sekä niitä, joita katselee kausittain.

Ei hitsi. Tämä jotenkin sai raksuttamaan ylikierroksilla. Täytyykin tarkemmin mietiskellä suhdettani televisioon, vaikka ihan vuosikymmenittäin, että mitä on tullut milloinkin katseltua. Saatan palata vielä astialle.