Olen tänään vielä kotona, lauantaina olin töissä, kun lupasin liian ajoissa olevani tarpeeksi kunnossa, kun se kuume nousi perjantaina vasta iltaa myöden. No, pärjäilin, mitä nyt ääni oli maassa, mutta olin lääkinnyt itseni tarpeeksi että jaksoin, ja siemailin koko ajan viileää mehua arkaa kurkkuani lievittämään. Eilen mittari näytti vielä hitusen yli 38, joten pelaan nyt varman päälle ja olen tämän päivän kotona, vaikka onkin jotenkin petturi olo, kun juuri on aloittanut uudessa paikassa, ja heti olen sairaana. No, olo on sellainen jo, että ihme on, jollen huomenna ole tarpeeksi hyvässä kunnossa, kunhan otan matkat hissukseen, eli varaan kävelyosuuksiin reilusti aikaa. Ne on kuitenkin ne rasittavimmat, työ ei itsessään ole niinkään rasittavaa. Toivon vaan, että joko mun ääni alkaisi palautumaan enemmän huomiseen mennessä, jos täytyy puhelimeen vastailla tai vaihtoehtoisesti, että puhelin ei soisi kovin paljoa. Ikävintä tällä hetkellä on kutiava kipeähkö kurkku ja toisinaan tulevat yskänpuuskat (joita onneksi aika hyvin saa hillittyä hyvällä yskänlääkkeellä). Ja jos keskiviikkoon mennessä pääsisi suurimmasta räkäisyydestä eroon, kun on taas puolitoistatuntinen lasten kanssa.

Tänään on listalla lepäilyn lisäksi kevyitä kotitöitä jaksamisen mukaan, suunnitelmien ja laskelmien laatimista, sohvaperunointia (joka samalla on sitä lepäämistä) ja valmistautumista tuleviin työpäiviin.

***

Poikakin "taantui" taudissaan loppuviikosta. Hänhän oli kuumeessa pääsiäisenä. Torstaina hän oli itkuinen ja valitti ettei jaksa, mutta ei osannut sanoa mikä oikeastaan vaivaa. Päätin että saa jäädä kotiin (ja oli levännyt täällä koko päivän, jos olisi ollut ihan täysin terve, ei sitä poikaa olisi sängynpohjalla pitänyt mikään). Ruoka ei oikein maistunut, illalla oli kuitenkin jo aika normaalin oloinen. Perjantai-aamulla sitten valitti taas, että ei jaksa, on huono olo. Lämpöäkin oli melkein 38, joten pidin kotona ja vein lääkärille näytille. Ei mitään sentään löytynyt, lepoa vaan määräsi, ja kuumeen alentamista. Perjantai-illalla oli pojalla jo taas kuumetta ihan oikeasti, reippaasti yli 38 siis. Lauantaina oli vielä melko vedoton, ja silloin kuumekin kävi ennätyksessään jo yli 39:n. Ruvettiin jo pelkäämään, että jotain vakavampaa on. Mutta sitten, käytyään siellä korkeissa lukemissa sunnuntai olikin jo täysin kuumeeton päivä. 37 oli kai korkein lukema, mitä eilen saatiin pojalta mitattua. Joten Yrjönpäivänjuhlaan uskalsin päästää eilen, partion juhla, jossa jaettiin suoritusmerkkejäkin. Nyt pitäisikin sitten paitaan ommella merkkejä. Periaatteessa olisi pojan itsensä tehtävä, mutta jos nyt tällä kertaa minä ne ompelen ja poika voi katsoa mallia, että osaa sitten joskus itsekin. Suoritusmerkeistä poika sai ensiapumerkin.

Tänään poika lähti kouluun taas.

***

Vappu on ihan nurkilla. Perjantaiksi pitäisi keksiä tytölle päiväkotiin sirkusaiheinen naamiaisasu... Viimevuonna ei mielestäni ollut teemaa, silloin hän oli Minni Hiiri, yksinkertainen ja onnistunut asu mielestäni. Meillä oli Mikki Hiiren korvat entuudestaan, ompelin punaisesta kankaasta ison rusetin jonka kiinnitin korviin. Tytöllä oli tämän lisäksi päällään mustat sukkahousut, musta pitkähihainen paita, punainen mekko ja valkoiset hanskat. Nenänpään maalasin vielä mustaksi. Nyt pitääkin miettiä, että mitä nyt keksii, kun on oikein teemakin. Nuoralla tanssiva balleriinako? Vaiko klowni?

***

Tanssii Tähtien kanssa päättyi eilen aika huikeasti. Ja kyllä se minullakin kyyneleet nostatti silmiin se Tomin ja Sannan viimeinen esitys. Aika huikeaa. Ja kyllä oikea pari voitti kuitenkin. Jotenkin olisi tuntunut älyttömältä, että kun ne vetää kahdessa tanssissa tuomareilta täydet pisteet, ja sitten olisivatkin jääneet toiseksi, ihan kuin niillä tuomariston pisteillä ei olisi ollut mitään merkitystä. Jos tuomariston pisteet olisivat olleet huomattavasti tasaisemmat molemmille pareille, niin silloin ei olisi ollut voittajalla minulle niinkään merkitystä.

Ja sano minun sanoneeni, MTV3 tekee suuren virheen, jollei jatka kyseistä formaattia. Lisää tanssia ruutuun. Kenet muuten te haluaisitte nähdä tanssimassa tähtenä jos/kun seuraava "kausi" tehdään? Mä olen miettinyt sitä, mutta ei oikein nouse ketään ehdotonta ykköstä esille, paitsi Tarja Halonen, mutta sen aikataulu ei taida antaa tuollaiselle ohjelmalle myöten. Ehkä sitten kuuden vuoden päästä...