Tänään oli pojan koulun kevään juhla, ohjelmasta vastasivat tällä kertaa kakkos- ja viidesluokkalaiset. Pojan asustevaatimus juhlaan oli valkoiset sukat! Poika kun katsokaas oli karhu, ja se karhupuku oli koulun puolesta, ja ainut mitä puvun alta omista vaatteista näkyi, oli ne sukat. Ihan hieno juhla oli, pojan luokka esiintyi melkein ensimmäisenä, ennen heitä esiintyi vain kuoro. Poika toden totta oli karhu, karhu joka heilutteli aurinkoa. Loppuesitys, tai siis lähes viimeinen esitys oli nimeltään auringonlasku, jossa esiintyjät (taisi olla viidesluokkalaisia) heilutteli taskulamppuja. Eilen harjoituksissa taskulamppujen tilalla oli vielä ollut oikeat kynttilät, mutta kun harjoituksissa yksi esiripuista (verhoista) oli meinannut syttyä palamaan (ei syttynyt, sillä oli palamatonta kangasta, tai siis ilmeisesti tulta ylläpitämätöntä), oli yksi opettajista todennut, että huomenna (eli siis tänään) käytetäänkin sitten taskulamppuja. Huomenna (siis oikeasti huomenna huomenna) on oppilaiden juhla, eli poika esiintyy karhuna vielä kerran.

Tämä viikko on oikea hulinaviikko. Huomenna olisi talkoot, mutta me taidamme mennä meikäläisille, jotta joskus sinne ehditään. Vappuna ei menty, kun äiti oli pahassa flunssassa. Sunnuntaina on päällekkäin (kuinkas muutenkaan) tytön temmellyksen kevätjuhlaharjoitukset ja pojan partiomarssi (ainiin, pitää ommella merkkejä).

***

Kukas niistä tissiliiveistä juuri kirjoitteli jokin aika sitten, oliko se Elma? No, joka tapauksessa, oli kuka oli, niin tahdon vain todeta, että kaupassa siinä pienessä hetkessä kun liivejä sovittaa, ei kyllä koskaan saa sitä oikeaa kuvaa siitä, miltä ne käytännössä tuntuvat ja miten ne oikeasti käyttäytyvät kun ne ovat päällä ihan tosikäytössä. Ei vastannut minunkaan uusin liiviostokseni ihan sitä mukavaa ja sopivaa kuvaa jonka ne minulle kaupassa itsestään antoivat. Mutta enköhän kuitenkin näiden kanssa opi elämään. Ovat sentään elämäni ensimmäiset "värikkäät" liivit (ja samaa sarjaa alushousut, meinaan jotkut vaaleanturkoositko nämä nyt on), aina kun ennen on ollut valkoisia (enimmäkseen), puutereita (valkoisten jälkeen hyvä kakkonen) ja yhdet mustat.

***

Nyt sänkyyn, uusi acapella-levy (Club for Five tai Rajaton) CD-kelloradioon, herätys kello 6.10 ja sitten unta palloon.