Heräsin ihan ok, vaikka herääminen olikin melkoisen vaivalloista. Olisi haluttanut jäädä vielä sängynpohjalle. Tänään kun ei mies enää ollutkaan kotona eli minun kontollani oli viedä tyttö päiväkotiin. Tänään olikin sitten vietävä varapäiväkotiin sen koulutuspäivän takia. No, tietenkin, kuinkas muutenkaan, pari asiaa jäi viimetippaan, kuten se että muistin tytön päiväkotitossujen tietenkin olevan omassa päiväkodissa, joten täytyi metsästää esille jumppatossut. Pääsimme siis lähtemään hieman myöhässä ovesta ulos. No, kun olimme jo ovesta ulkona, tyttö halusi välttämättä aurinkolasit mukaan "jos päivällä paistaa aurinko". No, ajattelin, olen jo muutenkin myöhässä, joten mulla on tässä nyt aikaa siihen seuraavaan autoon, joten haettiin tytön aurinkolasit koppineen. Matkalla tyttö valitteli että mahaan sattuu, joten päätin hidastaa tahtia hieman (eikä me kyllä sitä ennenkään kiidetty kovaa vauhtia). Päiväkodissa kesti ensin selvittää, että olemme oikeassa paikassa, kun ovissa ei lukenut mitään vakiopäiväkotimme tuuraamisesta. Ja kun oli varmistunut, että olemme oikeassa paikassa, odottelin ihan rauhassa typykän riisumisen ja vaatteiden vaihdon. Lähtiessäni pysäkille päin, yllätyin, kun kello oli vasta vartin vaille kahdeksan. Ehdin vielä hyvin siihen autoon mihin alunperin pitikin. Varapäiväkoti on niin paljon lähempänä että matka myöhäisestä lähdöstä huolimatta meni joutuisasti. Alunperinhän tuo varapäiväkoti oli se, minne haimme pojalle eskaripaikkaa, mutta hänet osoitettiin meidän tämänhetkiseen vakiopäiväkotiin. Ja tietysti, kun tuli aika hakea tytölle päiväkotipaikkaa, ei ollut järkeä hakea hänelle paikkaa eri päiväkotiin, joten hän pääsi samaan kuin poika. Nyt hieman kaduttaa että nykyiseen päiväkotiimme "jouduimme", mutta ei muulta osin kuin matkojen kannalta. Henkilökunta on vakipäiväkodissa todella mukavaa, eli valittamista ei hoidossa ole. En tiedä miten tilanne olisi tuolla varapäiväkodissa.

***

Pojalle täytyy tänään vielä käydä viimetippaan ostamassa pyjama. Hänen pitkähihaiset ja lahkeiset yöpaitansa ovat jo pieneksi jäämässä, ja leirille tarvitsee kuitenkin mukaan lämpimän yöasun, joten kyllä siinä täytyy olla pitkät hihat ja lahkeet. Ja se varastosukellus jäi tälle illalle kuitenkin.

***

Mun mahani on kipeä ja olo ei ole sen takia kovin ruusuinen, hieman huono ja heikohko olo muutenkin. Onneksi täällä ei tarvitse jonottaa vessaan jos hätätapaus iskee!