Lisäyksiä viestin lopussa.

Nojoo, ei siis Prinsessa sitä noin sano, mutta hän sanoo siimä, ja muistaakseni Kimpula sanoi joskus kauan sitten tulehdusta tuhellukseksi.

Kesken päivän tuli soitto päiväkodista, Prinsessalla silmätulehdus, tulenko hakemaan. Menin tietenkin. Ihmettelivät (ei ääneen, mutta sen käsityksen sai) että miksi olen alunperinkään vienyt päiväkotiin, kun tyttö oli kertonut että hänen aamulla herätessään oli ollut silmäripset tarttuneet toisiinsa kiinni. No kun ei ollut tyttö mulle kertonut, ja silmät ei aamulla vielä olleet niin punaiset. Ja kun meidät on siunattu tuollaisella aamuvirkulla typykällä joka herää itsellään kuuden aikoihin melkein aamuna kuin aamuna, jolloin mun kello ei ollut vielä soinut, niin tyttö oli sitten hangannut ja nyppinyt rähmät pois ennenkuin minä hänet näin.

Sain kuin sainkin lääkärin vielä tälle päivälle. Kotiuduttiin sieltä vajaa tunti sitten. Lääkäri kirjoitti mulle todistuksen vain tälle päivälle, koska lääkäri oli sitä mieltä, että hyvin voi jo mennä päiväkotiin. No, en sitten huomannut siellä kysyä, tai edes pahemmin ajatella asiaa että kun määrättiin silmätippoja, joita pitää antaa 5 kertaa päivässä, että mites, kun niitä pitäisi sitten päiväkodin aikanakin antaa. No, soitin sitten kotiuduttua ja ensimmäiset tipat annettua päiväkotiin ja kysyin, että antavatko he siellä tippoja. Vastaus oli ei, se ei kuulu heidän toimenkuvaansa, he eivät anna lääkkeitä muuta kuin pitkäaikaissairaille. Selvä. Mutta puhelun suljettuani ratkesin. Kukaan ei sanonut minulle mitenkään ilkeästi mitään, mutta jotenkin se koko tilanne, siitä ensimmäisestä päiväkodista tulleesta puhelusta asti vaan oli jotenkin liikaa juuri tällä hetkellä. Jotenkin nämä typykän eskariopettajista jää mulle hieman sellainen "kolho" vaikutelma. Yksi hoitajista vaikuttaa todella sympaattiselta ja mukavalta sentään. Harmittaa, ettei sieltä tytön edellisestä päiväkotiryhmästä siirtynyt ketään mukavia eskariin lasten mukana.

Keskiviikkona on eskarin vanhempainilta. Ollaan molemmat menossa paikanpäälle. Onpahan HraTee mun henkisenä tukena, jos mä pelkään kohdata hoitajat ja opettajat (ihan kun ne olis jotenkin hirveän pelottavia).

EDITTIÄ MYÖHEMMIN (kommentin pohjalta ja "innoittamana")

Prinsessalla on siis jo ollut viikon verran nuha, nyt seuraksi liittyi tuo silmätulehdus ja yskääkin on hieman. Tänä aamuna tyttö hieman valitti että kurkkuun sattuu yskiessä ja niellessä, mutta muuten vaikutti oikein reippaalta ja jaksavalta. Mittasin vielä aamulla varmuuden vuoksi lämmönkin, ja ei ollut edes hitusta koholla mielestäni (taisi nousta maksimissaan 36,6:een kainalosta mitattuna). Joten päädyin oman maalaisjärjen perusteella viemään tytön päiväkotiin. Päiväkotimatkankin tyttö hyppeli ja loikki (jos olisi oikein sairas, tuskin jaksaisi loikkia siihen tyyliin).

Mainitsin lääkärille tuosta että oli kurkkua hieman valittanut, ja lääkäri olisi kyllä muutenkin kurkkuun katsonut. Kurkku oli ihan siisti, ei sanonut sen edes punottavan.

Nämä asiat siis teki mieleni lisätä vielä näin jälkikäteen. En siis ymmärtänyt kommenttia väärin, kommennti oli erittäin tervetullut ja asiallinen.

Lääkäri (ei omalääkärimme, sille ei olisi ollut varmaankaan enää aikoja) oli muuten todella mukava nuori mies. Tervehti oikein kädestä pitäen Prinsessaakin, ja selitti kaiken juurta jaksain eikä vaan kylmästi määrännyt lääkettä ja sillä selvä, hei hei.

Ja tuosta sairaslapsi.com sivustosta, olen siellä joskus käynytkin ja päiväkodissa on "epidemioiden" yhteydessä (muistaakseni ainakin tulirokko ja kihomadot) ollutkin oveen teipattuna tulosteita noilta sivuilta.