Sainpas aikaiseksi!! Varasin vihdoin Prinsessan 6-v neuvolan. Rokotuksia tiedossa, mutta sitten seuraavat tulevatkin kuulemma vasta 14-vuotiaana.

Pian täytyy rientää päiväkotiin opettajan juttusille. Ennustan jo nyt että saan kuulla seuraavat 2 asiaa: "Prinsessa puhuu paljon ja kokoajan" (räpätäti) ja "Puhe vielä epäselvää." Toivonmukaan positiivinen keskustelu, näin yleisesti ottaen.

***

Ja jos palataan tuohon miehenalkuun ja hänen kasvattamiseensa (oho, olipa kommentilla mittaa, M.), niin kyllä palkitsemistakin ja kannusteita on yritetty ja nytkin käytössä. Viimeviikon lopulla (torstaina) lupasin, että jos osaa ja muistaa käyttäytyä hyvin seuraavat pari päivää, niin mennään lauantaina (viime) elokuviin. Ei tullut elokuvareissua. Viikkoraha/sakkosysteemi on samalla sekä rangaistus etta kannuste. Jos käyttäytyy tarpeeksi hyvin, jää rahaa käyttöön. Nyt myös lupasin, jos kuukausiraportissa on kuukauden vaihteessa jo nyt jokin positiivinen kommentti siitä että meno on parantunut, niin saa sinä päivänä kun se kuukausiraportti tulee kotiin, ylimääräisen euron viikkorahakippoon. Jos marraskuussa ja/tai joulukuussa ei ole yhtään unohduksia tai sääntörikkomuksia raporteissa, saa siitä hyvästä myös kyseisen kuun lopussa euron lisää kippoon + mahdollisesta opettajalta tulleesta positiivisesta palautteesta  vielä toisen euron lisää. Toivotaan että tehoaa, ainakin innoissaan laskeskeli, että niinä viikkoina sitten olisi jo 5,50 euroa kaikkiaan, jos ei sakkoja mene.

Eilinen ilta oli melkoisen postitiivinen. Itse huomasi, että oli vielä kauno(vai ruma)kirjoitusta tekemättä (ennen syyslomaa tulleita läksyjä) ja sitten muisti että piti kuviksen tuntia varten värittää yhtä työtä ja ottaa se mukaan kouluun (minä olin luullut että se työ tuli jo kotiin jäädäkseen).

***

Marika, perjantaitreffit voisi käydäkin.