Jos tarttis lasten viimeaikaiset puheet tiivistää yhteen lauseeseen, otsikko osuisi kyllä aika hyvin kohdalleen. Kimpulalle on jostain syystä toi ungala bugala tarttunut mukaan, ja sitä kuulen ihan kyllästymiseen asti. Prinsessalla on kai jotenkin herkkä hajuaisti tai jotain, mutta tuo on lähes päivittäinen vakiokysymys milloin missäkin tuo Mikä tääl haisee? Oli se sitten kotona, päiväkotimatkalla tai missä lie, ja usein vaikken itse haista mitään. Niin, ja useinkaan ei ole kyse mistään pahasta hajusta, voi vaikka olla joku ruuan tuoksu tms.

Pikkujouluja pukkaa. Ei kuitenkaan mitään aikuisten rientoja, vaan lasten. Tänään oli molemmilla lapsilla tahoillaan pikkujoulut. Ja huomenna on taas kuten viimevuonnakin ja sitä edellisenä miehen ammattiliiton alueosaston lasten pikkujoulut. Riippuu tosin miehen työtilanteesta, mennäänkö tänävuonna. Jos mies on töissä, en aio lähteä sinne yleisillä kulkuneuvoilla kolmestaan lasten kanssa.

Tänään on sitten jo joulukuun ensimmäinen. Ei oikeasti tunnu yhtään siltä. Luontokin on niin harmaa niin harmaa. Mutta kyllä joulua täytyy silti yrittää odottaa ja yrittää päästä joulunodotuksen tunnelmaan. Joten joulukalenterin olen pistänyt pystyyn niin tänne kuin Sanattomaankin. Luukut aukeavat heti keskiyön jälkeen. Sanattomasta löytyy vanhoja ja uusia joulutunnelmaan sopivia valokuvia, tietenkin. Täällä yritän valoittaa pala kerrallaan mun erittäin monimuotoista musiikkimakuani.

Eilen ostin sitten jo ensimmäiset joululahjatkin. Yhden yhteisen lapsille (Scrabble Junior), yhden Prinsessalle (Good Morning Sunshine vai mikä sen nimi on sen ison pikkuponin joka sanoo muunmuassa "Hyvää huomenta, äiti.") ja sitten osan kummitytön joululahjaa. Lisäksi löysin nyt juhlapaidan Prinsessalle ja ostin Rajaton sings ABBA CD:n. DVD kokoelmammekin sai taas laajennusta, muttei Disney-klassikoiden osalta. Eilen oli viimeinen päivä tuplabonusta, joten piti käydä ostamassa silloin mahdollisimman paljon sellaista jota jokatapauksessa hankkisi lähiaikoina.