Tarttis mennä nukkumaan, jotta jaksaa herätä aamulla arkeen. Ainut mikä minua hieman pelottaa huomisessa aamussa on heräämisen vaikeus. Muuten otan sen vastaan ihan mielellään. Poika menee kouluun ja Prinsessan vien eskariin esittelemään ja kerskailemaan joululomalla opituilla lukemisen alkeilla. Kyllä niillä mielestäni saa kerskailla, varsinkin kun tyttö itse on asiasta kovin innoissaan.

Avoinna on vielä se, teenkö kotimatkalla koukkauksen kelaan palauttamaan rahahakemuksen vai pudotanko sen vain postilaatikkoon matkalla, mikäli muistan ottaa sen mukaani.

Vaikka loma oli mukava, ei ollut kiire minnekään, ei ollut pakko lähteä minnekään, niin silti tuleva arki on ihan mielekäs sekin. Kaipaan toisinaan ihan vain omaa rauhaa ja yksinäisyyttä, ja nyt sitä on taas tiedossa. Samalla, mikäli vimmassani on vielä sen verran eloa, saan touhuta kotona yksin, ei ketään jaloissa ja ei tarvitse ajatusten pyöriä siinä, että mä se tässä vaan kokoajan touhuan ja puurran kun muut vetää lonkkaa. En pidä siitä yhtään, vaikka viimeaikoina olen yrittänyt luopua kyseisestä ajattelutavasta, jotta meillä kämpässä se saavutettu siisteystaso pysyisi ja uusiakin alueita saataisiin joskus siivottua. Meinaan toisaalta en tykkää puunata pää punaisena yksin, varsinkin jos muita on kotona, mutta toisaalta en haluaisi aina määräillä ja käskyttää (varsinkaan miestä), jolleivät itse tajua tarttua toimeen. Joten usein se tästä syystä menee siihen, että kukaan ei tee yhtään mitään hyödyllistä.

Tänään saatiin vihdoin joulu siivottua pois. Ajatella, kuusikin on jo laatikossaan takaisin. Viime vuonna voin paljastaa että vaikka koristeet olikin riisuttu kuusesta jossain vaiheessa, itse kuusi seisoi meillä vielä toooooodella pitkään (ja nyt en puhu pikkujoulukuusesta, joka oli paikallaan vuoden ympäri, tosin koristeet poistettu ja valot sammutettu, sillä se saa tänäkin vuonna jäädä paikalleen minun puolestani, ei sille oikein ole muutakaan säilytyspaikkaa, ainakaan vielä). Annan itselleni armonaikaa ensi viikonloppuun asti poistaa jouluilme myös täältä blogista (tosin se saattanee poistua jo aiemminkin, kenties).