Eilen illalla oli vaikea saada unta. Ajatukset ja suunnitelmat lentelivät ihan liikaa. Lopulta oli pakko ottaa yöpöydältä Älypää ja ratkoa ongelmia kunnes silmät eivät pysyneet enää auki.

Viimeiset päivät olen suunnitellut matkan ohjelmaa ja summittaista aikataulua. Tosin täsmällistä suunnitelmaa on mahdoton tehdä, mutta ainakin jonkinlainen etenemisjärjestys. Lähes lopullisen aikataulun saa aikaiseksi sitten kun Disneyland Pariisin sivuille ilmestyy heinäkuun aikataulut (paraatit, esitykset, hahmotapaamisajat). Aikataulun tehtävä on helpottaa etenemistä puistoissa, ettei siellä tarvitse keskellä puistoa ruveta ihmettelemään että minnes sitten seuraavaksi. Tavoitteena olisi kuitenkin nähdä mahdollisimman täydellisesti kaikki. Tavoitteena olisi myös valjastaa lapset matkalle hyvin neuvoin, ohjein ja säännöin.

Lasten käytöksen aisoissa pitämiseksi olen jo kehittänyt yhden systeemin. Matkan alkaessa lapsilla on (meidän aikuisten hallinnassa) 20 euroa per nuppi ihan omaa rahaa, jotka he saavat käyttää viimeisenä päivänä ihan miten haluavat. Mutta, jokaisesta huonosta käytöksestä sakotetaan viikon kuluessa euron per kerta. Joten on ihan lapsista kiinni, kuinka paljon heillä on lopulta rahaa käytettävissä silloin viimeisenä päivänä, jos on ollenkaan.

Tuon 20 euron (miinus käytössakot) lisäksi, jos lapset haluavat "vapaasti" käyttää rahaa ennen viimeistä päivää, ne rahat heidän täytyy säästää viikkorahoistaan ja "tienesteistään" (tiskikoneen täyttö/tyhjennys, roskien vieminen yms. on lasten mahdollisuuksia tienata - viikkorahoista ja tienesteistä tosin maksavat käytössakkojakin, näin kotioloissa).

Tänään muuten posti toi lentoliput (varattiin Ebookersin kautta). Hiih! Tasan kuukauden päästä me ollaan mitä ilmeisemmin jo bussissa matkalla lentokentältä hotellille.

Miehen kesälomaan kaksi viikkoa. Siitä kahdesta viikosta poika on leireillä reilun viikon (torstai aamusta torstai iltapäivään, sunnuntai illalla kotiin lähteäkseen taas maanantaiaamulla toiselle leirille).

Tekiskö välillä jotain tähdellistäkin?