Vanhempainilta oli tuttua kauraa noin niinkuin muuten, mutta Prinsessan opettaja kertoi että hän on töissä vielä 2 vuotta ennen eläkkeellejäämistään. Kertoi olleensa ensin 21 vuotta HraTeen ammoisen ala-asteen opettajana ja siirtyneensä kuusi vuotta sitten tuohon meidän lasten kouluun. Laskimme yksi ynnä yksi on kaksi, ja totesimme että hänhän on siis ollut siellä silloin opettajana, kun HraTee on käynyt kyseistä koulua.

Kotiin palattuamme siis kaivoin HraTeen koulukuvakansion esiin, mistä löytyi lukuvuoden 1982-83 opettajakuva. Hetken etsittyäni löysin samannäköiset kasvot ja näytin Prinsessalle, että tuossa on sinun opettajasi. "Ihan eri näkönen," totesi Prinsessa. Jotta valokuvakansion esille ottamisesta saatiin kaikki ilo irti, HraTee näytteli Kimpulalle omia koulukuviaan kolmannesta luokasta alkaen arvuutellen yksiä tiettyjä kasvoja. Kuudennen luokan kuvasta vasta onnistui arvaamaan, että kummisetänsähän siinä. Jollei olisi tunnistanut, olisin kaivanut omat yläastekuvani esille...

Niin, olimme siis molemmat sittenkin siellä vanhempainillassa, päästettiin lapset ulos siksi aikaa. Luokan ikkunasta näin välillä vilauksen Prinsessasta leikkipuistossa. Valitettavaa vain oli, että osan aikaa satoi. Ei ollut kuulemma kuitenkaan tullut kylmä vaikka märkä olikin ja pissahätä yllätti vähän ennen vanhempainillan loppua.