Meillä on Wii. Hauska vekotin, tosiaan pelikone, jota ei pelata pelkästään sohvalla röhnöttäen. No, tähän mennessä kaikkein liikunnallisin peli mitä olen pelannut on Biljardi Wii Play -pelissä, joka on pääasiassa Wii-ohjaimen käytön opetuspeli. Meillä on myös kaikilla jo omat Miit, lapset muokkasivat omansa, minä tein itseni lisäksi miehelle.

Wii asennettiin siis eilen, ja koska siinä on nettiyhteys, niin mies resetoi eilen meidän adsl-päätteen saadakseen wifin toimimaan. No, lakkasi sitten toimimasta koko netti! Eli Wii ei ole vielä verkossa. Lainattiin meikäläisiltä samanlainen adsl-pääte (joka niillä ei ole siis käytössä) testattavaksi, että onko meillä jotain vikaa (esim. asetuksissa) omassa päätteessä. Ja kas, sillä päätteellä toimii ainakin langallinen netti ihan tuosta vain. Eli jotain mätää omassa päätteessä, mies ihmettelee sitä huomenna.

Aamulla sanoin muksis. Jalat meni alta liukkaalla suojatiellä (kunnollisissa talvikengissä) ja olin sekunnissa selälläni. Takaraivokin kolahti asfalttiin, mutta onneksi ei kovasti, juuri ja juuri kolahti. Tiedostin jonkun auton hidastavan ja jonkin toisen ihmisen jäävän katsomaan pääsenkö ylös. Pääsin ensin kontalleni ja sitten hitaasti pystyyn. Hetken oli hutera olo ja sitten tuli itku. Ei kivusta, ei loppujen lopuksi sattunut kovinkaan. Lähinnä kai jälkijärkytyksestä, shokista, säikähdyksestä. Oikeasti olisi voinut käydä paljon pahemminkin. Tein työpäivän ihan normaalisti ja ainoat muistot muksahduksesta on kosketusarka kankku ja pieni nirhaisu alahuulen sisäpuolella, mihin ilmeisesti puraisin hieman kaatuessani.

***

Se kurkkukipu ja käheä ääni, no, kurkkikipu ei ole enää ainakaan jatkuvaa (niin ja kerroinko jo että bakteeria ei nieluviljelystä löytynyt) ja ääni kulkee paremmin, vaikkei vieläkään normaalisti. Mutta viimeviikolla mulle vasta iski oikeasti räkätauti ja nyt on sellainen inha paksun-rään-vaihe, sitä inhaa tavaraa siis niistelen ja yskin ylös. Öitäkin se häiritsee, kun välillä saattaa joutua kesken unien nousta niistämään ja kakomaan.

***

Joulu tulee, enkä ole lähimaillekaan valmis. Joulun alusaika tuo myös kaikenmaailman tanssiaista, juhlaa, itenäisyysjuttuja sun muuta. En tiedä olenko niihinkään valmis.

***

Johonkin olen kuitenkin juuri nyt valmis - nukkumaan. Mutta ennen sitä haluan kertoa minua hymyilyttäneen asian, jonka löysin Prinsessan huoneesta viikonloppuna. Löysin lapun johon oli kirjoitettu "RUATSALAINEN OO".

Go' natt, sov gott!