?

***

Koulut alkoivat. Lapset ovat koko loppuviikon koulussa yhdeksästä yhteen, ensi viikolla sitten lukujärjestyksen mukaan, jotka saavat loppuviikosta. Tämä viikko onkin ihan mukavasti siis: saan lähteä aamulla rauhassa tappelematta lasten kanssa ja ehdin kotiin ennenkuin heiltä loppuu koulu.

Pojalla vaihtui taas opettaja. Uusi pitkäaikainen sijainen viittaa kirjeessään luokkaan laivana, itseensä laivan kapteenina ja oppilaisiin laivan miehistönä. En tiedä onko lähestymistapa hyvä vai huono, saattaa olla tehokaskin. Aika näyttää.

Tytölläkin on uusi opettaja, miesopettaja. Voi olla hyvinkin virkistävää, eikä paha asia ollenkaan.

Poika oli sen verran onnekas, että sai käydä kolme ensimmäistä luokkaansa saman opettajan johdolla. Mutta sen jälkeen onkin nyt jo vuorossa kolmas opettaja, vaikka luokka ei ole vaihtunut minnekään.

Tytöllä piti olla kaksi ensimmäistä vuotta sama opettaja, mutta koulun suunnitelmat muuttuivat, joten nyt on sitten vuorossa tytöllä toinen opettaja, joka on käsittääkseni sijainen, ainakin tämän syksyn verran. Ei tuo ole oikein hyvä, että kokoajan opettajat vaihtuvat ja ei koskaan tiedä mitä jatkossa. No, eiköhän se tästä kuitenkin lutviudu.

***

Työrintamalla ei mitään uutta (eikä tietoa vanhastakaan). Kaksi päivää kuluvaa sopimusta jäljellä. Oikeasti en odottanutkaan mitään tietoa, ennenkuin huomenna tai ylihuomenna, koska jatkosopimus tuli vasta viimeviikolla puheeksi. Peukut ovat edelleen pystyssä, ettei saisi jatkoa neuvoteltua.