Vai pitääkö sen vaivan olla alaraajassa ollakseen rampa? No, joka tapauksessa onnistuin yön aikana kehittämään järkyttävän kivun vasempaan hartiaan. Mm. pään alas kääntäminen on äärimmäisen tuskallista. Ei siis mikään ole "jumissa" sillä kyllä paikat taipuu, mutta aiheuttaa kipua. Enkä tajua mistä sen nyt olen saanut. En oikein usko että käsityöprojektinikaan on sen takana. No, tänään on määrä saattaa se projekti päätökseen (nojoo, ei ihan täysin, yksi asia jää sen jälkeen uupumaan), niin pääsee taas muihin puuhiin. Kummasti aina se yksi asia onnistuu syömään suurimman osan ajasta, ja muut asiat seisoo sen aikaa.

Se mitä en ole onnistunut vielä kehittämään, on joulustressi. Ja toivon, että pystyn ottamaan yhtä rennosti loppuun asti. En aio ottaa paineita lahjoista. Siivota täytyy vielä paljonkin, mutta kun en aseta tavoitteeksi mitään säihkyvää ja steriiliä, niin en ole vielä niin epätoivoinen, että siivoaminenkaan stressaisi. Enkä ota stressiä ruuastakaan, kaiken saa valmiina jollei jaksa itse kokata. Tänä jouluna aion panostaa miellyttävään ilmapiiriin, kiireettömään, mukavaan ja stressittömään jouluun. Siksi annoinkin perheelle tehtäväksi kirjoittaa ylös liudan joulutoiveita jotka eivät ole materiaalisia, vaan tekoja, tapahtumia, käyttäytymistä ja suhtautumista koskevia. Ihmettelen vain, miksi minä olen ainut, joka muka osaa keksiä sellaisia. Listan tarkoitus on sisältää realistisia toiveita, joista pyritään jouluun mennessä ja joulun aikana toteuttamaan mahdollisimman moni toive, ellei kaikkikin. Toiveiden päätoteuttajina toki pääasiassa muut perheenjäsenet, kuin toivoja itse, ellei toive sitten koske jotain yhdessä tehtävää asiaa. Minun toiveisiini kuuluu mm. että lapset kohtelisivat toisiaan ystävällisesti ja että roskat siirtyisivät "itsestään" (lue: määräämättä tehtävää kenellekään) kotoa roskakatokseen.

Nyt palailen sen projektini pariin. Ja tällä viikolla on vielä kolme aamupäivää ja ehkä muutama harrastehetkikin aikaa saada valmiiksi se toinen projektini, jonka aloitin jo alkukuusta. Sen lisäksi odottelen hyviä ideoita pulpahtamaan mieleeni. Nopeati ja helposti ja ilman suuria hankintoja toteutettavissa olevia ideoita. Jokunen on jo, mutta saas nähdä. Jossain vaiheessa pitäisi päästä kaupoillekin ilman lapsukaisia. Silti, ei stressiä.