Tänään en juuri lonkkaa ole vetänyt. Suurimman osan kotonaoloajasta hääräsin keittiössä, leivoin ja laitoin ruokaa ja tiskikonetta. Siinä lomassa sain pari koneellista pyykkiäkin pestyä. Tuottelias päivä siinä suhteessa.

Tosin muilta osin päivä kotona on ollutkin aika syvältä. Päivällä mies soitti että pojan opettaja oli soittanut: unohduksia taas ihan liikaa, perjantaina tunti jälki-istuntoa. Poika lisäksi toi kotiin kaksi koetta joista en edes ollut tiennyt toisen olleen. Kuutosella alkoivat molemmat koearvosanat, eli ei voi kehua hyvin menneen. No, ei siinä vielä kaikki: vaikka se unohtelu on nyt tapetilla juuri tänään, oli poika unohtanut matematiikan kirjan kouluun, joten ei voinut tehdä siitä tulleita läksyjä.

En tiedä oikein mitä enää voimme tehdä. Jollei poika itse ymmärrä mikä on omaksi hyväksi (sillä hän tekee tuolla käytöksellä hallaa vain itselleen ja omalle tulevaisuudelleen) vaikka kuinka asiasta keskustellaan ja yritetään saada se hänen päähänsä mahtumaan, niin miten asiaan voi enää kotona vaikuttaa. Unohtelusta on rangaistu ja nyt alkuvuodesta otimme kannustussysteemin käyttöön, jossa poika kerää tarroja hyvin menneistä kokeista (8- ja siitä paremmat arvosanat kerryttää tarroja) ja puhtaista kuukausiraporteista (nyt kun tuli tieto että unohduksia on alkanut taas kertymään, muokkasin systeemiä niin, että liiat unohdukset vähentää tarroja). Tietystä määrästä kerättyjä tarroja on pojalle luvattu Aku Ankka kirjoja (taskukirjoista ihan kovakantisiin isompiin kirjoihin - pienemmällä määrällä pienempi kirja, isommalla määrällä isompi kirja). Mutta mikä avuksi kun ei rangaistuksilla eikä kannustamisilla ole mitään tehoa?

No, ennen tätä koe ja läksyhässäkkää pojan kotiuduttua kotiutui kuitenkin typykkä. Ja heti alkoi kiukuttelu, ja se kesti melkein tauotta puolestatoista kahteen tuntiin, siihen asti kun mies ja tyttö lähti harrastamaan. Suurinpiirtein joka asiasta sai kiukun aikaiseksi ja protestin pystyyn.

Jotta päivä ei olisi mennyt liian hyvin, paahtoleipään jonka leivoin tuli jonkunlainen kuoppa (no, muuten kai ihan onnistunut) ja toisessa koneellisessa pyykkiä oli ollut jossain taskussa nenäliina kaunistamassa pesun lopputulosta.

Pisteeksi i:n päälle sain nyt illaksi päänsäryn.

***

Kouluilta meni sentään ihan kivasti. Oli taas lyhyempi ilta - tehtiin henkilökohtaistamissuunnitelma. Sain jopa jotain hyväksiluettua: koska ylioppilaspohjalta lähden, ei minun tarvitse mennä ruotsin eikä englannin yleiskielen tunneille. Ammattikieli ja sanasto tulee sitten jossain vaiheessa. Atk:n olisin ehkä saanut hyväksiluettua jos olisin oikein halunnut, mutta kertaan mielelläni ne muut ohjelmat (excel, powerpoint sun muut) ja noi word-painotteiset tunnit antaa vähän uuttakin tietoa - ei ohjelmasta ja sen käytöstä juurikaan, mutta asiakirjoista.

***

Tänään tuli sitten "kutsu" sinne kuntotestihommeliin. Tosin mietin, tarvitseeko mun mennä sinne ollenkaan, sillä en usko olevani elossa enää tuhannen vuoden päästä. Kutsussa näet luki että se alkaa maanantaina 2.2.3009... Kieli ulkona